Reciclarea pavelelor din beton

Daca pavelele vechi de gradina sunt grele, voluminoase si sparte, indiferent daca acestea sunt de ciment, caramida sau alte pietre, puteti gasi o optiune mai ecologica decat sa aruncati materialele vechi. Piatra este extrem de reciclabila, deoarece poate fi reutilizata bucati sau macinata.

Pavelele uzate le puteti da la diferite centre sau companii de zidarie care se ocupa cu reciclarea lor sau chiar la particulari care se ocupa cu reciclari in folosul propriu. De asemenea puteti dona pavajele uzate santierelor si companiilor de salvare de piatra din zona dumneavoastra.

Puteti posta anunturi in care sa descrieti starea pavajelor pe care doriti sa le dati pentru reciclare, in care sa mentionati cantitatea, calitatea materialului, pret si informatiile dumneavoastra de contact. Materialele pentru reciclare reprezinta o modalitate de a ajuta mediul nostru prin reducerea cantitatii de resturi care merg in depozitele de deseuri.

Reciclarea betonului din proiectele de demolare poate duce la economii considerabile, deoarece se economisesc costurile de transport de beton la depozitul de deseuri. Deoarece costurile de depozitare a deseurilor din constructii, demolari, precum si a cantitatilor de moloz continua sa creasca, iar depozitele de deseuri sa devina mai puternic reglementate, se cauta mijloace alternative de eliminare a betonului din operatiuni de constructii si demolari.

Reciclarea de pavele din beton este un proces simplu. Aceasta implica, ruperea, eliminarea si zdrobirea betonului dintr-un pavaj existent intr-un material cu o dimensiune specifica si de calitate. Betonul reciclat este mai des folosit ca agregat intr-un strat de baza.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat echipamentele pentru spargerea pavajelor din beton, fie ele simple, ochi de plasa, pavele, piatra, etc. Nu exista restrictii cu privire la tipurile de pavaje din beton care pot fi reciclate. In ceea ce priveste mediul global, reciclarea betonului economiseste foarte multa energie, in comparatie cu mineritul, prelucrarea si transportul pavelelor noi.

Comments are closed.