Reciclarea pavelelor

Deodata ce aţi finalizat planul dumneavoastră, nu vă trimiteţi cărămizile, ramasitele de pavele şi dale la depozitele de deşeuri. Este esential sa ajutam la protejarea mediului prin reciclare!

Firmele de specialitate preiau  cărămizile vechi, rupte şi nedorite, pavele şi dalele sunt zdrobite şi refolosite în fabricarea de produse noi.

Prin reciclarea deşeurilor se evita transportarea deşeurilor la gropile de gunoi.

Reciclarea pavajelor este o tehnica prin care un pavaj degradat existent este modificat si transformat intr-o structura omogena, care poate sprijini cerintele de trafic.

Mai precis, este vorba de reutilizarea materialelor din pavajul existent pentru construirea unui strat nou.
Acest strat nou poate reprezenta pulverizarea pavajului existent pana la o anumita adancime, adaugarea unui liant (ciment), apa (pentru hidratare, amestecare, compactare) si alte adaosuri.

Amestecul obtinut este omogen si compact, tranformandu-se intr-o baza sau un nou strat, cu o structura satisfacatoare pentru un pavaj nou. Procedeul de reciclare a pavajelor poate fi facut in situ.

Pentru protejarea impotriva traficului pe timpul lucrarilor a stratului reciclat, se aplica un strat de etansare deasupra.

Avantajele reciclarii pavelelor sunt:
– protectia mediului inconjurator;
– reutilizarea materialelor vechi, poluate sau inadecvate pavajului existent;
– reducerea cantitatii de deseuri;
– deteriorarea scazuta a retelelor de drumuri, provocate de volumul redus de materiale noi care trebuie transportate;
– costuri mai mici de reinnoire a zonelor de trafic si a cailor de acces uzate.

Pavajele reciclate pot fi utilizate pe toate caile de acces de la drumuri de trafic greu pana la trotuare, curti, gradini, etc.

Comments are closed.