Pete albe la pavaje

Imaginea unei curti se schimba odata cu asamblarea unui pavaj solid si bun. In selectionarea materialelor folosite pentru pavarea gradinii, [aleilor|cailor de acces} sau terasei trebuie sa avem in vedere nu numai aspectul estetic, ci si rezistenta la trecerea anotimpurilor.

In Europa pavajele asamblate au o vechime de peste 50 de ani si sunt intr-o stare foarte buna. S-a dovedit ca pavajele din beton au cea mai mare rezistenta in timp. Efluorescenta este un proces natural care apare la produsele cu un continut ridicat de ciment. Acesta nu afecteaza durabilitatea pavelelor si dispare in timp.

Efluorescenta inseamna aparitia unor pete albe la suprafata pavajului. Aceasta apare din cauza duritatii apei si a prafului de calcar din cimentul folosit, care se depune pe suprafata din beton dupa evaporarea apei. Efluorescentele la pavele nu reprezinta un impediment si nu le influenteaza functionalitatea, deoarece nu sunt permanente.

Dupa cateva ploi aceste pete albe se micsoreaza si in mare parte nu se vor mai vedea, daca fundatia este realizata conform normelor tehnice. In suprafetele acoperite, acolo unde nu ploua petele albe dainuie pe pavele si pot fi scoase cu ajutorul unor substante de curatare speciale pentru produsele din beton. Trebuie sa stim insa ca prin intrebuintarea substantelor de curatare pot sa aduca modificari de culoare si structura ale pavajelor.

Europrod grup produce si comercializeaza pavele pavaje borduri coame si prin echipa de editori dedicata va tine la curent cu cele mai interesante informatii legate de acest domeniu

Comments are closed.