Pavaje in oras

Pavaje din beton putem vedea astazi in diverse zone pietonale din diferite localitati. La reconstructia  zonelor pietonale unei localitati in cele mai multe din cazuri se alege pavajul construit cu pavele din beton. Aceasta alegere se face pe baza unui cost demonstrat mai mic atat pentru achizitionarea  pavajelor cat si a costurilor reduse la materialele auxiliare care ajuta la realizarea pavajelor. Stim cu totii ca podul pe care se aseaza pavelele este realizata din nisip un material usor de procurat mai ales de cei care stau in apropierea raurilor, acesta avand un pret extrem de mic uneori totul reducandu-se la costul de transport.

Pavajele sunt formate din pavele cu stratul de uzura alcatuit printr-o combinatie de doua, trei sau mai multe culori, in cantitati variabile din fiecare culoare. Amestecul de culori se armonizeaza bine impreuna si dau o zona cu un amestec interesant si plin de viata. Aceste pavaje colorate alunga plictiseala si reinvie culorile din orice curte sau gradina, ajutand la eliminarea zonelor in care o singura culoare devine monotona. Pe langa forma estetica, utilizarea pavajelor este folositoare, pentru ca nu se scufunda, nu se deformeaza si nu apar denivelari.

Utilizarea pavelelor reprezinta solutia optima in decoratiuni exterioare (curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din privind calitativ, cat si estetic. Pavelele, datorita coloritului si a formelor deosebite, se integreaza usor in arhitectura constructiilor. Fiind realizate dintr-un material dens si omogen, pavajele au o durabilitate foarte buna si o rezistenta foarte mare la traficul intens si greu. Pavelele sunt usor de desfacut,  inlocuit si recuperat, pentru ca sunt montate pe un strat de nisip.

Comments are closed.