Intretinerea pavelelor de beton

Pavelele din beton de calitate, formeaza o suprafata care poate dura mai multe generatii, atunci cand sunt instalate pe o baza bine pregatita. In timpul utilizarii normale, articulatiile pavelelor trebuie umplute cu nisip pentru a impiedica depunerea mizeriei de pe trotuare. Si vantul poate inlatura o parte din nisipul comun, care poate fi pur si simplu inlocuit cu nisip uscat.

Buruienile pot germina pur si simplu intre pavele, putand fi eliminate cu mana sau cu erbicid. Aveti grija cu folosirea erbicidelor, astfel incat zonele adiacente vegetatiei sa nu fie deteriorate. Folositi produse biodegradabile care sa nu afecteze alte tipuri de vegetatie sau sa polueze resursele de apa atunci cand sunt spalate de pe suprafta pavajului.

Eflorescenta provine de la varul eliberat din cadrul unitatilor de beton, fiind dizolvat si transportat de apa la suprafata pavelelor, lasand astfel un reziduu alb dupa ce se evapora apa. Eflorescenta poate fi indepartata cu detergenti special realizati pentru pavelele din beton, ea nu deterioreaza betonul.

Pavele din beton au o rezistenta remarcabila si mult mai buna decat a celorlalte pavaje. Ele suporta fenomenul de inghet-dezghet si actiunea sarurilor asupra lor. Zapada si gheata se indeparteaza cu lopata sau plugul ca de pe orice alt trotuar, reducand pericolele de alunecare.

Culoarea in pavele de beton se realizeaza prin adaugarea de pigmenti in amestecul de beton in timpul productiei. Datorita traficului si a conditiilor meteorologice, particulele de ciment si de pigmenti sunt treptat erodate provocand o schimbare de culoare de-a lungul timpului.

Ca toate pavajele, pavele din beton, datorita mizeriei de trafic pietonal si a anvelopelor isi schimba culoarea suprafetei. O modaliatate de a reduce schimbarea culorii este curatarea si sigilarea suprafetei pavelelor de beton, cu ajutorul unor etansatoare. Pe langa sporirea culorii, etansatoarele pot prevenii impregnarea murdariei in suprafata pavajelor.

Pavele din beton pot actiona ca un fermoar in asfalt. Atunci cand este necesar sa faceti reparatii subterane, pavele din beton pot fi scoase si inlocuite cu acelasi material. Adaugarea de nisip la rosturile dintre pavele, reprezinta un mod efient de a mentine aspectul elegant si proaspat al pavajului.

Nisipul devine compact in articulatii, prevenind eroziunea. Cel mai simplu mod de a asigura intretinerea optima a  pavelelor este mentinerea unui aspect curat si atractiv prin folosirea in mod regulat a maturii si a unui furtun cu apa.

 

Comments are closed.