Instalarea pavelelor de beton

Pavele din beton sau caramida pot ajuta orice curte sa arate foarte bine. Sunt versatile, de lunga durata si va puteti personaliza design-ul, dupa cum doriti. Instalarea pavelelor de beton presupune rabdare, planificare si pot fi montate foarte usor.

Intocmiti un plan. Intocmirea unui plan bun este esential pentru un proiect de succes. Ganditi-va la spatiul unde doriti sa puneti pavele de beton, pe caile de acces, pe alei, terase si apoi utilizati hartie cu grafic pentru a face un desen la scara a zonei pe care doriti sa o amenajati.

Proiectul trebuie sa aiba drenaj adecvat, daca doriti ca pavajul sa fie sigur si durabil, iar pentru a asigura o drenare satisfacatoare ar trebui sa aveti o panta acolo unde doriti sa instalati pavelele de beton. Chiar si proiectele cu pavaje monotone pot arata foarte bine, luand in considerare folosirea si a altor modele sau forme neobisnuite.

Comandati materiale. Exista o multime de optiuni in alegerea pavelelor potrivite, pe care sa le utilizati, cele mai multe sunt de caramida sau de beton, putand gasi o varietate de dimensiuni, forme si culori. Puteti gasi un stil care este pe gustul dumneavoastra si care se potriveste bugetului dumneavoastra, fie on-line sau de la magazinul local de alimentare constructori.

Schita in zona proiectului. Trasati un contur zonei pe care vreti sa montati pavelele si curatati bine colturile.

Excavarea zonei de instalare.

Adaugarea materialului de baza, care este de obicei piatra bruta, zdrobita cu margini ascutite neregulate. Montarea bazei in afara limitelor schitei proiectului, va face spatiul amenajat de dumneavoastra mai stabil.

Instalati restrictii de margine. Restrisctiile de margine va ajuta la mentinerea formei proiectului de-a lungul anilor. Asezati aceste restrictii, de obicei realizate din material plastic, aluminiu sau otel in jurul proiectului si fixati-le in pamant cu piroane.

Puneti jos un strat de nisip. Nisipul este liantul care tine pavelele in loc. Utilizati nisip grosier si o sapa, netezindu-l pana la o adancime uniforma.

Puneti pavelele prin plasarea lor direct pe jos in nisip. Unele pavele trebuie taiate pentru a se potrivi la margini. Nu calcati peste nisipul pregatit pentru montare.

Nisip in articulatii. Umpleti rosturile dintre pavele cu nisip grosier cu ajutorul unei maturi si asigurati-va ca nisipul este uscat.

Sigilarea pavelelor. Pentru durabilitate marita si intretinere mai mica este foarte importanta sigilarea pavelelor cu un produs de etansare corespunzator. Acest lucru ajuta la prevenirea cresterii buruienilor intre rosturi.

Acestea sunt doar cateva orientari generale legate de instalarea pavelelor de beton. Inainte de alegerea si montarea pavelelor de beton verificati recomandarile producatorului de pavaje.

Comments are closed.