Cum se produce betonul pentru pavele

Producția de beton pentru pavele este procesul de amestecare a apei cu diferite  agregate, ciment, și orice aditivi pentru a produce betonul . Producția de beton este sensibila la timp . După ce ingredientele sunt amestecate, lucrătorii trebuie să pună beton în loc înainte sa se intareasca . Betonul modern este de obicei preparat ca un fluid vâscos, astfel încât acesta sa poata fi turnat în forme, care sunt recipiente construite în domeniu pentru a da forma dorită betonului . Există moduri diferite în care pot fi preparate cofrajele din beton. Alternativ , betonul poate fi amestecat în uscător , forme non- fluide și utilizate în setările din fabrică pentru fabricarea de produse prefabricate de beton .

Există o mare varietate de echipamente pentru prelucrarea betonului , de la scule de mână la utilaje industriale grele. Ingredientele trebuie să fie amestecate în mod corespunzător si plasate în forme. Odată ce amestecul este acolo unde trebuie, procesul de uscare trebuie să fie controlat pentru a se asigura că betonul atinge atributele dorite . În timpul pregătirii betonului , diferite detalii tehnice, pot afecta calitatea și natura produsului.  În timpul întăririi , cimentul continuă să reacționeze cu apa reziduală într -un proces de hidratare . Odată ce procesul de întărire s-a realizat,  produsul are proprietățile fizice și chimice dorite .

Printre calitățile dorite în mod tipic, sunt rezistența mecanică , permeabilitate umiditate scăzută, stabilitatea chimică și volumetrică .

Comments are closed.