Cum sa curatam pavelele?

Cu timpul pavelele isi pierd luciul si culoarea datorita uzurii normale, a sarii, noroiului, petelor de petrol, petelor de sange, ulei, ketchup, etc. Puteti curata pavelele utilizand cateva din urmatoarele sfaturi:

  1. Folositi un furtun de gradina, cu un dispozitiv de pulverizare pentru a spala pietrele de pavaj in mod regulat.
  2. Indepartati murdaria rezistenta cu o masina de spalat sub presiune. O spalare sub presiune poate fi suficienta pentru curatarea pavelelor, evitand detergentii si curatarea dura. Folositi apa calda si un spray ventilator, pentru a evita inglobarea murdariei in pavaje. Dupa folosirea apei cu presiune, trebuie completat nisipul care a fost spulberat dintre pavele, cu ajutorul unei maturi.
  3. Testati produsul de curatat, inainte de folosirea pe pavaje, deoarece unele tipuri de pavele pot fi deteriorate de anumite substante chimice. Evitati produsele care schimba culoarea sau se estompeaza.
  4. Produsele de curatat se aplica pe pavaje folosind un trafalet, pensula sau matura, si se lasa timp de 4 – 5 minute.
  5. Pentru petele mai rezistente, pavele se spala folosind o perie rigida pentru frecat sau o matura.
  6. Clatiti bine pavelele cu un furtun de gradina, dupa care lasati-le sa se usuce.
  7. Pentru indepartarea petelor de sange, grasime, ketchup sau maioneza, puneti o cantitate mica de detergent de vase lichid, il lasati sa patrunda in pavaj 20 – 30 de minute, dupa care clatiti cu apa calda si sapun.
  8. Pentru indepartarea petelor de ulei, se pune un absorbant sau rumegus pe pavele timp de o zi, dupa care se spala cu furtunul.
  9. Vopseaua veche se indeparteaza cu ajutorul unui cutit pentru chit, iar daca vopseaua este proaspata se spala imediat cu apa calda.
  10. In cazul in care doar cateva pietre de pavaj sunt patate iremediabil, ele pot fi usor inlocuite.

Atentie! Folositi subtantele pentru curatat cu grija, daca aveti flori, iarba sau arbusti in apropierea pavelelor. Cititi eticheta produselor pentru a va asigura daca substantele pot fi utulizate intr-un mediu de gradina.

Comments are closed.